Leksand vann efter förlängning mot Modo Hockey

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Leksand avgöra den jämna matchen borta mot Modo Hockey i SHL. Slutresultatet blev 3-4 (1-2, 2-0, 0-1, 0-1). Matchhjälte blev Justin Glenn Kloos, som gjorde det avgörande målet i förlängningen.

Segern var Leksands sjunde på de senaste åtta matcherna, och sjätte raka segern på bortaplan.

Leksand startade matchen starkast. Laget ryckte åt sig en 0-2-ledning genom mål av Olle Alsing och Justin Glenn Kloos innan Modo Hockey svarade och gjorde 2-1 genom Josh Dickinson. Efter 7.15 i andra perioden nätade Daniel Brickley, på pass av Sampo Ranta och Mikkel Aagaard och kvitterade för Modo Hockey.

Erik Karlsson gjorde dessutom 3-2 efter 18.59 framspelad av Kristians Rubins och Adam Pettersson.

7.04 in i tredje perioden slog Olle Alsing till på nytt på pass av Patrik Zackrisson och Max Veronneau och kvitterade för Leksand. I förlängningen tog det 1.59 innan Leksand också avgjorde till 3-4. Stor matchhjälte blev Justin Glenn Kloos, framspelad av Lucas Elvenes och Matt Caito.

Det här var Modo Hockeys femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Leksands fjärde uddamålsseger.

Leksand ligger på fjärde plats i tabellen efter matchen, medan Modo Hockey är på tionde plats. Noteras kan att Leksand sedan den 18 december har avancerat fyra placeringar i tabellen.

På lördag 13 januari 18.00 spelar Modo Hockey borta mot Oskarshamn, och Leksand borta mot Växjö.