Leksand bröt Växjö segersvit

Efter sex segrar i rad i SHL för Växjö så tog vinstsviten slut hemma mot Leksand. Matchen på torsdagen i Vida Arena slutade 2-3 (0-1, 1-0, 1-1, 0-0, 0-1) efter straffar.

Segern var Leksands åttonde på de senaste tio matcherna.

Leksand tog ledningen efter 5.24, genom Anton Johansson framspelad av Jon Knuts och Patrik Norén. Efter 3.56 i andra perioden slog Robert Rosén till, framspelad av Joachim Blichfeld och Dylan McLaughlin och kvitterade för Växjö. 7.20 in i tredje perioden slog Kalle Östman till på pass av Patrik Zackrisson och gav laget ledningen för Leksand.

15.16 in i perioden nätade Växjös Kalle Kossila på pass av Brian Cooper och Eric Martinsson och kvitterade för Växjö.

Fjärde perioden blev mållös.

Det här var Växjös fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Leksands andra uddamålsseger.

Resultatet innebär att Växjö ligger kvar på andra plats och Leksand på femte plats i tabellen.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 2 december. Då möter Växjö Luleå i Coop Norrbotten Arena 18.00. Leksand tar sig an Linköping hemma 15.15.