Leksand avgjorde tät match mot HV 71 i tredje perioden

Matchen mellan hemmalaget HV 71 och gästande Leksand var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Leksand och vann matchen i SHL med 2-1 (1-0, 0-1, 1-0).

Kalle Östman slog till 2.46 in i sista perioden och blev matchhjälte med sitt 2-1-mål.

Därmed har Leksand vunnit sju matcher i rad i SHL.

Leksand tog ledningen efter 4.05, genom Peter Cehlarik på pass av Felix Unger Sörum och Marek Hrivik. Efter 8.05 i andra perioden nätade Henrik Borgström, på pass av Nicholas Shore och kvitterade för HV 71. 2.46 in i tredje perioden slog Kalle Östman till framspelad av Matt Caito och Lucas Elvenes och avgjorde matchen för Leksand.

Det här var HV 71:s nionde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Leksands nionde uddamålsseger.

Med en omgång kvar är HV 71 på 13:e plats i tabellen, medan Leksand är på femte plats.

I nästa match, tisdag 12 mars 19.00, har HV 71 Malmö borta i Malmö Arena, medan Leksand spelar hemma mot Timrå.