Leksand avgjorde i sista perioden och vann mot HV 71

Leksand vann hemma mot HV 71 i SHL med 3-2. Matchen var helt jämn efter två perioder, 1-1, innan Leksand avgjorde i sista perioden.

Segern var Leksands åttonde på de senaste tio matcherna.

Första perioden var jämn. HV 71 inledde bäst och tog ledningen genom Oliwer Kaski efter 14.01, men Leksand kvitterade genom Jon Knuts bara två minuter senare.

Andra perioden blev mållös. Leksand startade också tredje perioden bäst. Laget gick upp till en 3-1-ledning genom mål av Peter Cehlarik och Marek Hrivik. HV 71 gjorde 2-3 genom Isac Brännström efter 19.52 men kom aldrig närmare.

Det här var Leksands femte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också HV 71:s sjätte uddamålsförlust.

I tabellen innebär det här att Leksand nu ligger på tredje plats. HV 71 är på 13:e plats. Ett fint lyft för Leksand som låg på sjunde plats så sent som den 25 december.

Nästa motstånd för Leksand är Luleå. HV 71 tar sig an Rögle hemma. Båda matcherna spelas torsdag 25 januari 19.00.