Nyförvärvets succé fortsätter: “Det är en del av mitt spel”

Lassi Thomsons succé fortsätter och Malmö ser ut att ha träffat rätt i en ny finsk värvning. Backen har varit dominant i SHL-inledningen – och var en gigant i Malmös 3-2-seger mot Linköping.
– Han är duktig, riktigt bra. Det är kul att se, säger huvudtränare Tomas Kollar i TV4:s sändning.

Lassi Thomson har varit det stora utropstecknet i Malmö under säsongsinledningen. Backen har i stunder varit dominant och spelar över 20 minuter varje match så här långt. Förra veckan tog han också plats i Hockeysverig.se’s “Veckans lag” efter sina insatser mot Rögle, Luleå och Frölunda.

Den här veckan visar han inga tendenser på att sakta ner.

För när Malmö vann över Linköping var det återigen finländaren som stod i fokus. I den andra perioden var han exakt överallt, och inblandad i det mesta som hände i positiv riktning för Malmö.

Det var förvisso LHC som tog ledningen genom Nick Shore, men hemmalaget var spelförande och hittade snabbt en kvittering genom Otto Stenberg.

Sköt det matchavgörande målet

Sedan klev Lassi Thomson fram och skapade sig flera jättelägen med sin fina skridskoåkning – och till slut kom målet. Bakom en uppgiven landsman i Christian Heljanko tryckte backen upp pucken i krysset. Ett som innebar 2-1 i matchen. Det var 24-åringens tredje mål senaste fyra matcherna.

– Det är en del av mitt spel, att försöka vara aktiv i den offensiva zonen. Jag försöker vara det mycket. Vi är båda finländare och gillar att prata mycket, det är det viktigaste för oss. Vi spelar mycket tillsammans, säger spelaren själv till TV4.

Perioden fortsatte sedan att kretsa kring den skickliga backen, som också fick ta hand om en straff. Den duellen gick dock Heljanko vinnande ur.

I den tredje perioden kom ett 3-1-mål av Malmö när Axel Sundberg snappade upp en puck och placerade säkert in skåningarnas tredje mål för kvällen. Linköping försökte sedan att ta sig in i matchen igen, men Malmö var effektiva i sitt presspel och fortsatte att skapa chanser framåt istället.

Men med uttagen målvakt och i matchens sista minut kom 3-2 när Ty Rattie hittade rätt. Något mer mål kom dock inte i matchen utan det blev också slutresultatet.

TV: Samuelsson om Jokinens unika tränarstil i Timrå