Ketchupeffekt i Timrå: “Börjar likna något”

Efter fyra perioders spel 2024/25 hade Timrå inte gjort ett enda mål.
Då klev Magnus Pääjärvi fram och plötsligt var Jokinen-hockeyn igång.
– Jag tycker att vi sköljer över dem hela tiden, säger Anton Wedin till TV4 efter 4–3-segern.

Olli Jokinen och Anton Wedin. Foto: Bildbyrån(montage).

– Väldigt, väldigt mycket. Det är surt att ligga under, men det är en jämna period överlag.

Det var Jonathan Dahléns ord till TV4 efter den första perioden av tisdagens möte med Örebro. Vid det läget hade laget spelat fyra raka perioder på SHL-säsongen utan ett enda mål framåt. Ett tungt facit för nye tränaren Olli Jokinen.

Då släppte det rejält.

Fem minuter in i den andra perioden smällde det till. Magnus Pääjärvi blev lagets första målskytt för säsongen med 1–1 och laget tog fart ordentligt. Skotten slutade 16–1 i den andra perioden och Emil Pettersson hade även lyckats ge Timrå ledningen i powerplay.

– Mycket bättre. Tempot är högre, vi vinner kamperna och vi tacklas mycket. Det börjar likna något, det är på väg, säger Pääjärvi till TV4 i andra pausen.

Svängig tredje period: “Riktig publikmatch”

I tredje svängde det sedan igen. Filip Berglund och Patrik Karlkvist fick in 2–2 och 2–3 för gästerna och det skulle krävas fullträffar från Anton Lundmark och Anton Wedin för att Timrå skulle ta säsongens första seger. Den sista kom i förlängningen och innebar 4–3, men även att Olli Jokinen äntligen fick tillbaka poäng när hans hockey kom igång på riktigt.

– Det var en riktig publikmatch. Det var grymt kul att få spela framför fansen. Vi gör en bra match, men vi ska väl försöka stänga matchen i andra perioden. Skönt att ta första segern för säsongen, säger säger Anton Wedin till TV4. och fortsätter om den starka andra perioden:
– Jag tycker att vi sköljer över dem hela tiden. Det är full gas. Det är nog bästa perioden från försäsongen till nu. Det är ett gott tecken.

För Timrå väntar nu ett möte borta mot Färjestad på torsdag.

TV: Jonathan Dahlén blindrankar SHL-spelare