Brynäs första SHL-seger – på över 500 dagar

Brynäs har tagit sin första vinst sedan återkomsten till SHL.
Gävleklubben vinner borta mot Örebro med 3-0 – efter två mål av Jack Kopacka.

– Vi spelade bra i 60 minuter och förtjänade att vinna matchen, säger Kopacka till TV4 efter segern.

Jack Kopacka sköt Brynäs till första segern i SHL-comebacken. Foto: Bildbyrån

Välkomna tillbaka till SHL, Brynäs!

Under torsdagskvällen fick Gävleklubben vinna i SHL igen för första gången på 571 dagar då de besgrade Örebro borta med 3-0.

Det stod länge 0-0 men i slutet av den andra perioden så spräcktes målnollan – och vem klev fram om inte Jack Kopacka. HockeyAllsvenskans skyttekung från i fjol öppnade sitt målkonto i SHL redan under förra veckans premiär och satte nu även sitt andra mål med ett fint skott som gick in högt bakom Örebros målvakt Jonas Arntzen. Brynäs nye back Charles-Édouard D’Astous passade fram till målet och noterades då för sin första poäng direkt i debuten. Brynäs vann skotten i andra perioden med hela 10-1 (!).

Kopackas succé i Brynäs fortsätter: “Tackar och tar emot”

I tredje perioden så utökade Brynäs till 2-0 – och återigen var det Jack Kopacka som gjorde mål. Den här gången höll sig Kopacka framme och stötte in en retur. Bobby Trivigno noterades för en assist till båda Kopackas mål och har nu tre passningspoäng på de två första matcherna.

– Jag hade hört att det skulle vara svårare att göra mål i SHL men de går in just nu så jag bara tackar och tar emot, säger Kopacka till TV4 efter vinsten.

Brynäs kunde också hålla undan och vinna med 3-0 sedan Charles-Édouard D’Astous gjort mål i tom kasse. Nyförvärvet stod alltså för 1+1 i sin första match i Brynäströjan. Erik Källgren fick även hålla nollan i segern, även om han bara behövde göra 14 räddningar i matchen eftersom Brynäs vann skotten med 35-14.

Örebro – Brynäs 0-3 (0-0,0-1,0-2)