Hånet efter målet: “Ska mötas med en höger”

Luleå gjorde 1-0 genom Brendan Shinnimin. Då valde lagets stjärnforward Pontus Andreasson att hånfullt klappa MoDo-backen Tobias Winberg på huvudet.
– Winberg är alldeles för snäll. Sådär gör man inte, säger TV4:s Almen Bibic.
– Det där ska mötas med en höger, säger programledaren Lasse Granqvist.

Pontus Andreasson klappar Winberg på huvudet. Foto: Tv4/Bildbyrån.

Luleå besegrade MoDo med 5-0 på bortaplan. Brendan Shinnimin inledde målskyttet när han gjorde 1-0 i den första perioden, innan succéjunioren David Granberg fyllde på genom att göra 2-0 i den andra perioden.

Båda målen omringades av omdiskuterade situationer. 2-0-målet kom exempelvis sedan MoDo, åtminstone enligt dem själva, blivit rånade på ett powerplay kort dessförinnan. Detta sedan Johan Södergran slitits ned av en Luleåspelare.

– Jag känner att klubban är där och tänker väl att det är en tripping. Men domaren såg på det annorlunda. Det är synd, det är jäkligt segt att det blir mål, säger Södergran i TV4.

“Åtminstone en markering”

En annan snackis från matchen var efter Shinnimins 1-0. Då klappade Luleås Pontus Andreasson nämligen Tobias Winberg på huvudet, utan reaktion från MoDos finske back, vilket fick TV4:s experter att reagera.

– Winberg är alldeles för snäll där. Sådär gör man inte. Eller misstog Andreasson Winberg för en lagkamrat? sade Almen Bibic.

Lasse Granqvist gick ett steg längre:

– Det där ska väl mötas av en höger!

Joel Lundqvist:

– Åtminstone en markering.

MoDos blytunga offensiv

I den tredje perioden gjorde Luleå 3-0 genom Anton Levtchi. Ett mål som godkändes först efter videobedömning, på grund av spelare i målgården. Kort därefter kom också 4-0, då Eetu Koivistoinen lade in pucken i tom kasse, och i slutsekunderna satte succévärvningen Markus Nurmi 5-0.

MoDo har fortsatt stora problem offensivt, med tolv gjorda mål på åtta matcher. Laget som gjort näst minst mål är Brynäs, på 17.

– Det är klart vi vill ha betalt. Men vi gör det jävligt bra. Har vi tålamod så kommer det komma. Det är bara att fortsätta, menade Johan Södergran.

MoDo ligger sist i SHL, med blott fem inspelade poäng. De har gått poänglösa från sina fem senaste matcher. Luleå toppar SHL.