Gustafsson och Lekkerimäki matchvinnare när Örebro Hockey besegrade Luleå

Det blev uddamålsseger för hemmalaget Örebro Hockey i matchen mot Luleå i Behrn Arena. Laget vann torsdagens match i SHL med 2-1 (1-0, 0-0, 1-1).

Örebro Hockey startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 3.39 slog Glenn Gustafsson till.

Andra perioden blev mållös. Efter 12.18 i tredje perioden gjorde Örebro Hockey 2-0 genom Jonathan Lekkerimäki och kom allt närmare segern.

Olli Nikupeteri reducerade dock för Luleå med bara tre minuter kvar att spela och gav matchen liv igen.

Örebro Hockey har tre segrar och två förluster och 13–12 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Luleå har två vinster och tre förluster och 11–9 i målskillnad. Det här var Örebro Hockeys 14:e uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Luleås elfte uddamålsförlust.

Resultatet innebär att Örebro Hockey ligger kvar på nionde plats och Luleå på åttonde plats i tabellen.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 2 mars. Då möter Örebro Hockey Växjö i Behrn Arena 18.00. Luleå tar sig an Rögle hemma 15.15.