Frölunda vinner – efter jätteräddningen: “Han är inte normal”

Frölunda studsar tillbaka efter förlusten senast – och det kan de tacka Lars Johansson för.
Han stod nämligen för en jätteräddning i 3-1-vinsten mot HV71.
– Han är inte normal, den ska inte gå att ta, utbrister TV4:s kommentator Patrik Westberg.

Lars Johansson räddade poängen åt Frölunda mot HV71. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån & TV4/Skärmdump

Henrik Borgström kommer att drömma mardrömmar om Lars Johansson i natt.

Vid ställningen 1-1 hade Borgström ett superläge att ge HV71 ledningen på Scandinavium. Finländaren fick öppet mål och skulle bara lägga in den i kassen – men då dök Frölundamålvakten upp.

Lars Johansson slängde sig och stoppade pucken med klubban – mot alla odds.

– Jisses, vad är det för räddning?! Lasse Johansson har stått och inte gjort någonting men gör en räddning som inte finns. Vad är det för räddning? Han är borta, det är öppet mål och HV ska göra 2-1 – men där kommer “Lasse”. Han är inte normal, den ska inte gå att ta, säger TV4:s kommentator Patrik Westberg.

Tredje raka förlusten för HV71

Frölunda tog ledningen i första perioden genom lagkaptenen Max Friberg men HV:s kapten Olle Alsing svarade genom att sätta 1-1. I starten av den tredje perioden kom 2-1 för Frölunda genom Erik Thorell. Sedan punkterades matchen då Isac Born gjorde 3-1 i tom kasse. Frölunda gjorde då inte ett enda mål i spel fem-mot-fem utan det blev två powerplay-mål samt ett mål i spel fem-mot-sex.

Frölunda har nu vunnit två av de tre första matcherna – men det ser klart mer dystert ut för HV71. På de tre första matcherna har HV inte tagit en enda poäng utan åkt på tre förluster.

Frölunda – HV71 3-1 (1-1,0-0,2-0)

Frölunda: Max Friberg, Erik Thorell, Isac Born.
HV71: Olle Alsing.

TV: Simon Robertsson målskytt i försäsongsdebuten