Fördel Frölunda – efter segern på Hovet

Frölunda fick resultatet som laget önskade mot Djurgården i Svenska Hockeyligan Åttondelsfinal herr, efter seger på bortaplan med 3-1 (0-1, 2-0, 1-0) i första matchen. Frölunda kan därmed avgöra serien i nästa match.

Djurgården startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 2.07 slog Tom Nilsson till på pass av Dick Axelsson och Sebastian Strandberg. Efter 7.59 i andra perioden slog Mats Rosseli Olsen till, framspelad av Mattias Norlinder och kvitterade för Frölunda.

Laget tog ledningen alldeles i slutsekunderna av perioden genom Stefan Elliott assisterad av Patrik Carlsson och Max Friberg. Frölunda ökade också ledningen till 1-3 med 1.60 kvar att spela i tredje perioden genom Nicklas Lasu. Lasu fullbordade därmed lagets vändning. Det fastställde slutresultatet till 1-3.

Lagen möts igen i Scandinavium onsdag 7 april 19.00.

TV: Domaren Mikael Nord i Wikegård VS