Frölunda avgjorde tät match mot HV 71 i tredje perioden

Matchen mellan hemmalaget Frölunda och gästande HV 71 var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Frölunda och vann matchen i SHL med 2-1 (0-1, 1-0, 1-0).

Segermålet för Frölunda stod Henrik Tömmernes för med bara 52 sekunder kvar av matchen.

Segern var Frölundas åttonde på de senaste tio matcherna, och femte hemmasegern i rad.

HV 71 tog ledningen efter 17.58, genom Nicholas Shore assisterad av Oliwer Kaski och Oscar Fisker Molgaard. Efter 11.46 i andra perioden slog Mikael Ruohomaa till, framspelad av Henrik Tömmernes och Pontus Johansson och kvitterade för Frölunda. Laget avgjorde matchen med 52 sekunder kvar att spela genom Henrik Tömmernes framspelad av Max Friberg och Mikael Ruohomaa. Tömmernes fullbordade därmed Frölundas vändning.

Det här var Frölundas tolfte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också HV 71:s sjunde uddamålsförlust.

Det här betyder att Frölunda är kvar på sjunde plats, och HV 71 stannar på 13:e plats, i tabellen.

Nästa motstånd för Frölunda är Modo Hockey. HV 71 tar sig an Färjestad hemma. Båda matcherna spelas tisdag 30 januari 19.00.