Förlängningsseger för Modo Hockey mot Luleå

Modo Hockey tog en stark seger mot Luleå borta i SHL. I förlängningen kunde bortalaget avgöra till 4-3 (2-0, 0-3, 1-0, 1-0) och ta bonuspoängen. Stor matchhjälte i förlängningen blev Riley Woods som stod för det avgörande målet.

I början av matchen var Modo Hockey starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Josh Dickinson och Mikael Ruohomaa. Luleå gjorde dock tre raka mål i andra perioden och gick från underläge 0-2 till ledning med 3-2. Luleås mål gjordes av Jonas Berglund, Nikola Pasic och Oscar Eklind. 9.04 in i tredje perioden slog Mikael Ruohomaa till återigen framspelad av Pontus Näsén och David Bernhardt och kvitterade för Modo Hockey. I förlängningen tog det 1.47 innan Modo Hockey också avgjorde till 3-4. Stor matchhjälte blev Riley Woods, framspelad av Josh Dickinson och David Rundblad.

Modo Hockeys Josh Dickinson stod för tre poäng, varav ett mål och David Rundblad hade tre assists.

Det här var Luleås sjätte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Modo Hockeys åttonde uddamålsseger.

För tabellens utseende betyder det här att Luleå ligger på åttonde plats medan Modo Hockey har niondeplatsen.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 6 januari. Då möter Luleå Timrå i Coop Norrbotten Arena 18.00. Modo Hockey tar sig an Rögle hemma 15.15.