Krossade tidigare lagkamraterna: “Vanlig dag på jobbet”

Förra säsongen stod Adam Ollas Mattsson för sex fullträffar i Malmö Redhawks.
En flytt senare ställdes han idag mot sitt tidigare lag – och slog till direkt.
– Skönt att få måltorkan avklarad, säger Färjestad-backen till TV4 under 8–3-segern.

Adam Ollas Mattson jublar efter sitt mål mot Malmö. Foto: Bildbyrån & TV4.

Det var skrivet i stjärnorna.

När pucken släpptes för torsdagsmötet mellan Färjestad och Malmö var det även dags för Adam Ollas Mattsson att ställas mot sitt tidigare lag för första gången sedan flytten från Malmö till Karlstad. 31 minuter senare stod han där på isen i Löfbergs Arena och jublade över sitt första mål i den gröna tröjan.

– Skönt att få måltorkan avklarad, speciellt med tanke på att det är Malmö. Det är alltid kul att göra mål. Riktigt bra pass av Lodin så jag behövde inte göra speciellt mycket, säger han till TV4 efter målet.

Ollas Mattsson stod för sex fullträffar i Redhawks förra säsongen, men har under de första nio matcherna i Färjestad fått vänta. I poängprotokollet finns nu den där första fullträffen, tillsammans med de andra fem framspelningarna som han bidragit med sedan tidigare.

– Det är klart det var speciellt innan att träffa grabbarna, men det är en helt vanlig match där ute. Det spelar ingen roll vilka som står på andra sidan. Sen får man ta det efter matchen, men där ute är det en vanlig dag på jobbet, säger han i sändningen.

Krossade Malmö: “Vi gasar på ordentligt”

Mötet i sig inleddes med ett mål av den store stjärnan David Tomasek tidigt i den första perioden, men det var inte förrän i den andra som hemmalaget gasade ifrån. Utöver Ollas Mattssons mål nätade Oskar Steen två gånger om innan Michael Lindqvist satte 5–2.

– Vi gasar på rätt ordentligt. Vi har stora delar av spelet där ute och skapar mycket chanser. Det var bara på tiden att några puckar börjar trilla in, säger Ollas Mattsson till TV4.

I den tredje perioden gick Färjestad sedan ifrån till 6–2, återigen genom Lindqvist, innan Steen fullbordade sitt hattrick och Viktor Lodin satte 8–2. Slutresultatet blev 8–3 efter en sen reducering av Christoffer Forsberg.