Färjestad avgjorde i förlängningen mot Rögle

Matchen mellan hemmalaget Färjestad och gästande Rögle i SHL var lika efter full tid. Först i förlängningen kunde Färjestad avgöra till 3-2 (1-1, 1-0, 0-1, 1-0). Matchhjälte blev Joakim Nygård, som gjorde det avgörande målet i förlängningen.

Första perioden var jämn. Rögle inledde bäst och tog ledningen genom Ludvig Larsson efter 4.23, men Färjestad kvitterade genom Lucas Forsell efter 17.43. Färjestad gjorde också 2-1 efter 5.21 i andra perioden när Joakim Nygård hittade rätt framspelad av August Tornberg och Ville Pokka. 1.42 in i tredje perioden nätade Rögles Brady Ferguson på pass av Erlend Lesund och Adam Edström och kvitterade. I förlängningen tog det 1.07 innan Färjestad avgjorde till 3-2. Matchvinnare för hemmalaget blev Joakim Nygård, framspelad av Marcus Nilsson och Ville Pokka.

Färjestad har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Rögle har två vinster och tre förluster. Det här var Färjestads sjunde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Rögles femte uddamålsförlust.

Färjestad stannar därmed på femte plats, och Rögle på nionde plats, i tabellen.

I nästa match möter Färjestad Leksand hemma och Rögle möter Frölunda borta. Båda matcherna spelas onsdag 28 december 19.00.

TV: Juniorkronorna jagar guld i Kanada