Färjestad avgjorde i förlängningen mot Malmö

Matchen mellan hemmalaget Färjestad och gästande Malmö i SHL var lika efter full tid. Först i förlängningen kunde hemmalaget avgöra till 4-3 (1-3, 1-0, 1-0, 1-0). Victor Ejdsell stod för det avgörande målet i förlängningen och blev matchhjälte för Färjestad.

Malmö stod för tre raka mål i första perioden när laget ryckte åt sig ledningen med 0-3.

Med 1.23 kvar att spela av perioden kunde Michael Lindqvist göra 1-3 för Färjestad. Efter 18.31 reducerade Färjestad på nytt genom Victor Ejdsell framspelad av August Tornberg och Marcus Nilsson. 2.33 in i tredje perioden slog Joakim Nygård till på pass av Axel Bergkvist och David Tomasek och kvitterade för Färjestad. I förlängningen tog det 1.25 innan Färjestad också avgjorde till 4-3. Matchvinnare för hemmalaget blev Victor Ejdsell, på pass av Joel Nyström och Joel Kellman.

Det här var Färjestads tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Malmös åttonde uddamålsförlust.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Färjestad i serieledning och Malmö på nionde plats.

Lördag 25 november 18.00 spelar Färjestad borta mot Leksand. Malmö möter Rögle hemma i Malmö Arena söndag 26 november 15.00.