Efterlängtad seger för Modo Hockey – bröt förlustsviten mot Skellefteå

Det har varit en tung period med fem förluster i rad för Modo Hockey i SHL. Men borta mot Skellefteå bröts den tunga sviten. Det blev 2-3 (0-1, 1-1, 1-0, 0-0, 0-1) efter straffar i matchen i Skellefteå Kraft Arena.

Modo Hockey tog ledningen efter 17 minuters spel, genom Adam Pettersson på pass av August Berg och Sampo Ranta. Efter 2.48 i andra perioden nätade Jonathan Pudas, på pass av Simon Robertsson och Jonathan Johnson och kvitterade för Skellefteå.

Modo Hockeys Sampo Ranta gjorde 1-2 efter 12.31 framspelad av David Rundblad och Theodor Niederbach.

17.27 in i tredje perioden slog Jonathan Johnson till på pass av Oscar Lindberg och Jonathan Pudas och kvitterade för Skellefteå.

Fjärde perioden blev mållös.

Sampo Ranta gjorde två mål för Modo Hockey och spelade fram till ett mål.

Skellefteå har två vinster och tre förluster och 14–11 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Modo Hockey har en vinst och fyra förluster och 7–13 i målskillnad. Det här var Skellefteås femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Modo Hockeys tionde uddamålsseger.

Skellefteå stannar därmed på tredje plats, och Modo Hockey på tolfte plats, i tabellen.

I nästa omgång har Skellefteå Malmö borta i Malmö Arena, söndag 4 februari 15.00. Modo Hockey spelar hemma mot Färjestad lördag 3 februari 18.00.