Efter fem raka segrar i SHL tog vinstsviten slut för Skellefteå

Matchen mellan hemmalaget Skellefteå och gästande Frölunda slutade 1-3 (0-1, 0-0, 1-2). Det var första förlusten sedan den 2 januari för Skellefteå. Därmed tog Skellefteås svit med fem raka segrar i SHL slut på lördagen.

Segern var Frölundas sjätte på de senaste sju matcherna.

Frölunda startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 3.56 slog Erik Borg till assisterad av Linus Högberg och Carl Klingberg.

Andra perioden blev mållös. 4.42 in i tredje perioden slog Dylan Sikura till på pass av Oskar Nilsson och Max Lindholm och kvitterade för Skellefteå.

8.21 in i perioden nätade Frölundas Mikael Ruohomaa framspelad av Max Friberg och Henrik Tömmernes och gav laget ledningen för Frölunda.

Efter 14.31 nätade Mikael Ruohomaa på nytt på pass av Max Friberg och Malte Strömwall och ökade ledningen för Frölunda. Det fastställde slutresultatet till 1-3.

Båda lagen har nu fyra vinster en förlust på de senaste fem matcherna, Skellefteå med 16–6 och Frölunda med 16–9 i målskillnad.

För Skellefteå gör resultatet att man nu ligger på fjärde plats i tabellen, medan Frölunda är på sjätte plats.

Torsdag 25 januari 19.00 spelar Skellefteå hemma mot Örebro Hockey. Frölunda möter Örebro Hockey borta i Behrn Arena tisdag 23 januari 19.00.