Efter fem raka segrar i SHL tog vinstsviten slut för Frölunda

Matchen mellan hemmalaget Timrå och gästande Frölunda slutade 6-2 (1-2, 4-0, 1-0). Det var första förlusten sedan den 9 december för Frölunda. Därmed tog Frölundas svit med fem raka segrar i SHL slut på torsdagen.

Frölunda tog ledningen efter 7.20, genom Henrik Tömmernes.

Timrå kvitterade till 1-1 efter 7.43, när Anton Lander fick träff assisterad av Filip Hållander och Anton Wedin.

Frölunda tog ledningen på nytt efter 18.41, genom Jere Innala på pass av Filip Hasa och Linus Högberg.

Timrå gjorde dock fyra raka mål i andra perioden och gick från underläge 1-2 till ledning med 5-2. 2.15 in i tredje perioden slog Axel Rindell till på pass av Robin Hanzl och Magnus Pääjärvi och ökade ledningen för Timrå. Därmed hade laget vänt matchen. 6-2-målet blev matchens sista.

Anton Wedin gjorde ett mål för Timrå och två målgivande passningar och Filip Hållander hade tre assists.

Det här betyder att Timrå är kvar på åttonde plats, och Frölunda stannar på sjätte plats, i tabellen.

Timrå tar sig an Oskarshamn i nästa match borta lördag 20 januari 18.00. Frölunda möter samma dag 15.15 Skellefteå borta.