Efter “avstängningen” – Unger Sörum levererade direkt

Efter tre matchers “avstängning” av egna tränarna var Unger Sörum tillbaka.
Då klev han fram direkt och tog Leksand till en 4–0-seger – i toppmötet med Färjestad.

För att återhämta sig efter JVM fick Felix Unger Sörum en ”avstängning” av tränarna i Leksand. Det har inneburit att han fått sitta vid sidan och se sitt lag spela tre matcher utan honom. Under lördagen skickades 18-åringen in i hetluften i toppmötet med Färjestad. Ett beslut som lönade sig.

Det tog knappa 17 minuter innan Felix Unger Sörum hade gjort sin första poäng. Det stora forwardslöftet noterades för en assist till Leksands 2–0, men var inte heller nöjd där. Redan 39 sekunder in i den andra perioden klev han fram igen. Denna gång fick han skicka in pucken själv.

– Mottagningen som han gör är skicklig. Han får stå omarkerad och tar emot pucken, tar ett skär in för att skaffa sig ännu bättre läge och sen är skottet distinkt från Unger Sörum, säger experten Sanny Lindström i TV4.

I den tredje perioden fortsatte Leksands effektivitet i matchen. Första skottet på mål i perioden kom dryga nio minuter in och blev även 4–0. Då var det Oskar Lang som satte sitt andra mål i matchen.

– Jag tycker vi gör det bra. Vi jobbar hårt. Självklart jätteviktig att få göra mål i powerplay. Det höjer självförtroendet, verkligen, sa Oskar Lang i TV4 efter sitt första mål.

4–0 blev även slutresultatet och Filip Larsson som vaktade Leksands mål stod för hela 37 räddningar i matchen.