Drömmål och galen vändning i toppmötet: “Jävligt kul”

Färjestad ledde med 4-3 mot Skellefteå med tre minuter kvar.
Då gjorde Skellefteå tre mål på 79 sekunder för att vända och vinna med 6-4. Matchvinnare blev Axel Sandin Pellika efter ett drömmål.
– “Game-winners” är inte så pjåkiga att göra så det var jävligt kul, säger Sandin Pellikka.

Axel Sandin Pellikka avgjorde toppmötet. Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån & TV4/Skärmdump

Det blev en väldigt händelserik toppmatch mellan Skellefteå och Färjestad.

Men det var “bara” 1-2 efter 40 spelade minuter. Sedan hettade matchen till ordentligt i tredje perioden.

Först utökade Färjestad till 1-3 innan Skellefteå kom tillbaka. Michael Brandsegg-Nygård gjorde 2-3 med sitt första SHL-mål innan Anton Heikkinen kvitterade till 3-3. Färjestad fick sedan spela powerplay och gjorde då 3-4 genom poängkungen David Tomásek.

Skellefteå gav sig dock inte.

Hemmalaget fick spela powerplay efter en crosschecking av August Tornberg och då kvitterade Oscar Lindberg till 4-4 med två och en halv minut kvar. I samband med målet drog Per Åslund på sig en utvisning för “abuse of officials”. Det kunde Skellefteå utnyttja igen.

Axel Sandin Pellika avgjorde – med drömmål

Axel Sandin Pellikka gjorde 5-4 – och vilket mål det var. 19-åringen fick pucken bakom Skellefteås mål och gled sedan över hela isen, fintade sig igenom Färjestads försvar och gjorde mål bakom Damian Clara från snäv vinkel. Sandin Pellikka gjorde allting på egen hand för att skjuta segermålet.

– Jag kände att jag fick lite tid att åka på och sedan var det en liten chipp och jag lyckades tråckla in den på något sätt. Tanken var väl först att jag ska titta på att frysa deras kille men när jag ser att han fortsätter stänga “droppen” så tar jag gärna “tretvåan” som kommer där, säger Sandin Pellikka till TV4 och fortsätter:
– “Game-winners” är inte så pjåkiga att göra så det var jävligt kul.

Skellefteå gjorde alltså två mål på 33 sekunder för att gå från 3-4 till 5-4. Sedan gjorde Rickard Hugg mål i tom kasse för att punktera matchen.

Det blev totalt sju (!) mål i tredje perioden och Skellefteå kunde gå segrande ur toppmötet.

Skellefteå – Färjestad 6–4 (0-1,1-1,5-2)

Skellefteå: Max Lindholm, Michael Brandsegg-Nygård, Anton Heikkinen, Oscar Lindberg, Axel Sandin Pellikka, Rickard Hugg.
Färjestad: Marian Studenic, Axel Bergkvist, Joakim Nygård, David Tomásek.