Andreasson och Berglund avgjorde när Luleå slog Färjestad

Luleå tog till slut hem segern mot Färjestad i matchen i Coop Norrbotten Arena på torsdagen. Matchen i SHL slutade 2-1 (1-0, 0-0, 1-1).

Luleå tog ledningen efter 17 minuters spel, genom Jonas Berglund på pass av Olli Nikupeteri och Isac Hedqvist.

Andra perioden blev mållös. Luleå gjorde 2-0 genom Pontus Andreasson efter 1.19 i tredje perioden.

Färjestad reducerade dock till 2-1 genom Victor Ejdsell när bara två minuter återstod att spela, och skapade spänning i slutet av matchen.

Det här var Luleås femte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Färjestads sjunde uddamålsförlust.

Luleås nya tabellposition är sjunde plats, medan Färjestad fortfarande leder serien, ett poäng före Växjö.

I nästa match, lördag 30 december 15.15, har Luleå Skellefteå borta i Skellefteå Kraft Arena, medan Färjestad spelar hemma mot Oskarshamn.