Nyförvärvet avgjorde för HV71 – i jämnt möte

Matchen mellan hemmalaget SDE och gästande HV 71 var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde HV 71 och vann matchen i SDHL med 4-2 (0-1, 2-1, 2-0).

SDE tog ledningen efter 9.53, genom Emily Nix framspelad av Emma Bergesen och Gabriela Jones. Målet var Emily Nix femte i SDHL.

Efter 1.00 i andra perioden nätade Kajsa Armborg, framspelad av Teghan Inglis och Kennedy Bobyck och kvitterade för HV 71.

Julia Nearis gjorde dessutom 1-2 efter 2.16 på pass av Kennedy Bobyck och Hilda Svensson.

SDE:s Emma Bergesen gjorde 2-2 efter 16.06 framspelad av Michelle Löwenhielm.

I tredje perioden gjorde HV 71 2-3 efter 6.08 genom Rachel Weiss framspelad av Emmi Rakkolainen. Och med bara 1.35 kvar satte Elin Svensson avgörande 2-4 på pass av Emmi Rakkolainen.

Det här betyder att SDE nu ligger på femte plats i tabellen, och HV 71 är på nionde plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 13 oktober. Då möter SDE Frölunda HC i Enebybergs Ishall 16.00. HV 71 tar sig an Leksand borta 15.00.