Svaret om Brynäs-backen: “Skicklig”

Samtidigt som Oskar Blomgren förbereder sig för att gå på is jagar Almtuna backförstärkning.
Och kanske är det Brynäs Anton Johannesson som kan bli svaret.

– Vi vill ha en sjunde, säger sportchefen, Nicklas Danielsson, till UNT.

Anton Johannesson. Foto: Bildbyrån/Tobias Sterner.

Ett av Almtunas fyra möjliga SHL-lån har redan använts till en viss Malmö-talang vid namn Oskar Blomgren, men innan säsongen sätter igång kan flera ansluta till Uppsala-klubben. Sedan tidigare har Uppsala Nya Tidning kopplat ihop både Anton Johannesson och Anton Ohlsson från Brynäs med Almtuna via lån, och nu uttalar sig sportchefen, Nicklas Danielsson, om den förstnämnde.

– Han tillhör Brynäs och har dessutom varit skadad. Det är Brynäs som får svara på frågor när det gäller honom, säger han till UNT, men fortsätter sedan:
– Vi tycker att Anton är en skicklig back. Vi har sex backar nu och vill ha en sjunde, och kanske även en åttonde back. Men då kan det bli en av våra duktiga juniorer. Vi värderar allt… Jag är jättenöjd med den trupp vi har, men det kommer att komma skador.

22-årige Anton Johannesson har saknats från Brynäs försäsong efter en operation, men har tidigare gjort 28 framträdanden i Hockeyallsvenskan med Brynäs. Dessa kom under den förra säsongen och resulterade bland annat i sju assist. Sedan tidigare har han även imponerat stort i Hockeyettan med 26 poäng på 32 matcher med HC Dalen 2022/23.

– Alltså vi får se. Mitt första mål är att komma tillbaka. Sedan behöver jag såklart spela, och målet är att få mycket speltid, var det blir får man se sedan. Jag får ta det lite som det kommer, har han sagt själv till Gefle Dagblad.

Efter operationen – målvaktslöftet redo

Det var även i HC Dalen som Almtunas nye lån, Oskar Blomgren, imponerade stort under den förra säsongen. 19-åringen var en av Hockeyettans främsta målvakter under sitt lån från Malmö och spås en ljus framtid. Enligt UNT är han nu redo att gå på is i nästa vecka efter en egen operation under sommaren.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: