Höll nollan – i första matchen på 17 månader

22-årige Max Lundgren kom inte till spel förra säsongen.
I natt höll den tidigare Röglemålvakten nollan i sin collegedebut med Merrimack College.

Max Lundgren under en träning med Rögle vintern 2021. Foto: Niclas Jönsson/Bildbyrån

Den gångna säsongen fick Max Lundgren nöja sig med att endast träna utan att spela matcher med Merrimack College, då han inte tilläts spela i collegeligan och den här säsongen inledde den 22-årige målvakten med en två matcher lång avstängning till följd av hans framträdande med Kristianstad i Hockeyallsvenskan säsongen 2021/22.

I natt fick Lundgren äntligen spela hockey igen – och levererade direkt i collegedebuten. 22-åringen räddade samtliga 27 skott som han fick mot sig i sin debutmatch mot Minnesota State University. Merrimack vann matchen med 1–0.

– Han gjorde ett bra jobb att få puckarna att fastna på honom. När han inte gjorde det så fick han bra hjälp med att få bort puckarna. Max gav vårt lag mycket självförtroende, säger tränaren Scott Borek till The Mack Report.

Materialförvaltaren stod i premiären

Till följd av att var otillgänglig för spel under förra säsongen var nattens collegedebut hans första hockeymatch sedan slutet av april 2023, då hans spelade i USHL med Des Moines Buccaneers. Där noterades han för en räddningsprocent på 91,3 procent samt ett snitt på 2,65 insläppta mål per match under USHL-säsongen 2022/23.

Merrimack har drabbats av något av en målvaktskris under inledningen av säsongen, där Lundgrens landsman Nils Wallström brottats med skadeproblem under hösten och där Ryan Keyes inte kommit till spel på grund av en teknikalitet med collegeligan tvingades laget slänga in materialförvaltaren Spencer Marquis i premiären mot Stonehill College förra helgen. Marquis räddade 22 av 25 skott i övertidsförlusten.

I och med sin nolla blev Max Lundgren den första målvakten i Merrimack College sedan SHL-bekantingen Joe Cannata (2008) att hålla nollan i sin debutmatch i collegeligan.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: