Där hamnar tidigare HV71-backen

Kalle Maalahti har gått klubblös sedan han lämnade HV71 efter den förra säsongen. Nu har den finländska backen hittat en ny klubb.

Foto: Michael Erichsen / Bildbyrån. Maalahti i HV71-tröjan.

HV71 och Kalle Maalahti valde att gå skilda vägar inför säsongen. Nu är finländaren klar för en ny klubb. Backen kommer att spela för HC Nove Zamky i Slovakien härnäst.

33-åringen kom till HV71 inför deadline 2023 och gjorde då tio matcher innan parterna valde att förlänga samarbetet ytterligare en säsong. Förra året blev det åtta poäng på 50 matcher i grundserien. Han var också med och gjorde en match i kvalspelet mot Oskarshamn.

Kalle Maalahti går till Slovakien

Sedan säsongen tog slut har han stått klubblös, men nu står det alltså klart att karriären fortsätter i Slovakien. Tidigare har Maalahti spelat för bland annat SaIPa och Ilves i Liiga. Det här blir det tredje landet i karriären efter Sverige och Finland.

Säsongen 21/22 gjorde backen också sju matcher för det finska landslaget. HC Nove Zamky har fått en tuff start på säsongen med endast två vinster första åtta matcherna. Laget ligger därmed näst sist i ligan. Nu hoppas man att den tidigare HV71-backen ska komma in och bli en nyckelspelare för laget.

TV: Johnny Gaudreau hyllas av Calgary Flames

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: