Klart: Anton Strålmans nya uppdrag – lämnar hockeyn

Anton Strålman spelade i HV71 förra säsongen men därefter har det varit tyst om hans framtid.
Nu är Strålman klar för en roll utanför hockeyn då han blir fystränare för fotbollslaget Skultorps IF:s damer, rapporterar Skövde Nyheter.

Anton Strålman lämnar ishockeyn bakom sig. Foto: David Wreland/Bildbyrån

Förra året vände Anton Strålman hem till Sverige igen efter 16 år i NHL och han skrev då för HV71. Strålman var sedan en viktig back för HV under fjolårssäsongen. Men därefter har det varit tyst om 38-åringens hockeyframtid sedan han lämnat HV:s lag till den här säsongen.

Men nu har Strålman hittat sitt nästa uppdrag – som inte blir inom ishockeyn.

Skövde Nyheter rapporterar nämligen att Anton Stålman är klar som ledare i fotbollsklubben Skultorps IF där han kommer att hjälpa damlaget med deras fysträning.

– Vi är otroligt ödmjukt tacksamma för att vi får den här möjligheten. Han kommer att hjälpa oss med fysträningen inför och under kommande säsong, säger Stefan Gustafson, i Skultorps sportgrupp, till tidningen.

Skultorps IF:s damer gick upp från Division 2 till Division 1 den här säsongen. Nu kommer de alltså få hjälp av tidigare hockeyproffset Anton Strålman till sin historiska första säsong i Division 1 nästa år.

Vann VM-guld med Tre Kronor

Strålman gjorde 938 NHL-matcher över 16 säsonger där han spelade för Toronto Maple Leafs, Columbus Blue Jackets, New York Rangers, Tampa Bay Lightning, Florida Panthers, Arizona Coyotes och Boston Bruins. Den tidigare backen var då med om att spela Stanley Cup-final två år i rad, med Rangers 2014 och med Tampa Bay 2015 – men det blev förlust båda gångerna.

2017 var Anton Strålman med och vann VM-guld med Tre Kronor och han spelade även VM 2007, 2008 och 2009 samt ingick i det svenska World Cup-laget 2016. Hemma i Sverige spelade han 146 SHL-matcher för Timrå och HV71.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: