Svenske doldisen slog till – i nattens målfest

Wilmer Skoog gör vad han kan för att imponera på Florida Panthers lagledning inför den kommande säsongen.
I natt slog den svenske doldisforwarden till med en fullträff när Panthers förlorade målfesten mot Tampa Bay Lightning med 7–8.

Wilmer Skoog slog till med ett backhandmål i natt. Foto: Florida Panthers/X

Publiken i Orlando bjöds på ordentlig underhållning när statens två NHL-lag möttes i en träningsmatch i Kia Center. Målen rasade in i rask takt, där bland andra svenskarna Jesper Boqvist och Tobias Björnfot blev målskyttar för Panthers. Det blev även doldisforwarden Wilmer Skoog.

25-åringen från Stockholm har som högst spelat på Hockeyettan-nivå med Västerås hemma i Sverige och lämnade hemlandet 2018 för spel i den amerikanska juniorligan NAHL.. Därefter blev det fyra säsonger på Boston University innan han inför förra säsongen skrev AHL-kontrakt med Charlotte Checkers. Där imponerade han under sin debutsäsong i farmarligan genom att dela på den interna skytteligasegern med sina 22 mål och totalt 31 poäng på 49 matcher. För det belönades han i våras med ett NHL-kontrakt av Florida Panthers.

Överlistade landsmannen

I natt klev Skoog fram och skrev in sig i målprotokollet, då han i den tredje perioden transporterade pucken på högerkanten innan han med en listig backhand överlistade Jonas Johansson med ett skott som letade sig in över axeln på Tampa Bays svenske målvakt.

Skoogs mål innebar 5–5 i matchen och Panthers lyckades kort därefter gå ifrån till en 7–5-ledning i den tredje perioden, men Tampa Bay kämpade sig tillbaka i matchen och lyckades till slut vinna med 8–7 efter att Conor Geekie avgjort med bara två sekunder kvar att spela av ordinarie matchtid. Jonas Johansson var den enda svensken som kom till spel för Tampa Bay och målvakten noterades för en räddningsprocent på 73,1 procent i segermatchen. I Panthers var svensken Jesper Boqvist poängbäst i laget med sina tre poäng (1+2).

TV: Vilmer Alriksson i fight mot John Hayden