Nylanders succé i natt – spräckte målnollan

I natt lossnade det för William Nylander.
I säsongens tredje match kom de första målen – då Nylander blev tvåmålsskytt i Torontos seger mot Pittsburgh.

William Nylander har kommit igång. Foto: Chris Young/The Canadian Press via AP

I fjol blev det 40 mål och 98 poäng.

Nu har William Nylander spräckt årets poängnolla i NHL.

Det blev ingen rekordlång poängsvit för att starta säsongen – likt hur “Lill-Nyllet” inledde förra hösten – utan 28-åringen hade gått poänglös från säsongens två första matcher. I nattens 4-2-seger mot Pittsburgh Penguins så lossnade det dock för Nylander.

Det var i andra perioden som Nylander öppnade målskyttet för Toronto och kvitterade till 1-1 efter att Pittsburgh tagit ledningen i första perioden. Nylander kom i en kontring med Max Domi och duon blev ensamma med Pittsburgh-målvakten Joel Blomqvist. Då spelade Domi över till Nylander som sköt direkt och satte säsongens första mål.

Toronto gick sedan upp till en 3-1-ledning genom mål av Matthew Knies och Mitch Marner men Penguins fick kontakt då svenske Rickard Rakell gjorde sitt första mål för säsongen. Men William Nylander skulle till sist sätta punkt för matchen – återigen efter samarbete med Max Domi.

Den här gången väggspelade Nylander med Domi för att sätta fart uppåt i banan och kunde sedan lägga in pucken i den tomma kassen för att fastställa slutresultatet 4-2 till Maple Leafs.

Leafs har nu tagit två raka vinster efter premiärförlusten mot Montréal Canadiens. Nylander är också en av endast tre svenskar att ha gjort två mål så här långt – de övriga två är Victor Olofsson och Elias Lindholm.

Toronto Maple Leafs – Pittsburgh Penguins 4–2 (0-1,2-0,2-1)

Toronto: William Nylander 2 (2), Matthew Knies (1), Mitch Marner (1).
Pittsburgh: Kris Letang (1), Rickard Rakell (1).