William Nylander förlänger poängsviten – men Leafs föll på nytt

William Nylander är fortsatt stekhet. I natt gjorde hann poäng för 13:e matchen i rad – men det hjälpte föga när Toronto förlorade nattens match mot Ottawa med 3–6.
– Vi stöter på motgångar tidigt och jag tror att det är bra för oss, säger Nylander till NHL.com.

Det är bara en svensk sedan säsongen 1993/94 som inlett en NHL-säsong med poäng i fler matcher i rad än William Nylanders nu 13 matcher långa svit, då Henrik Zetterberg gjorde poäng i 17 raka matcher under säsongsinledningen 2007/08, enligt NHL PR.

Nylander förlängde sin mäktiga svit i natt när han sköt ett mål och stod för en assist i Torontos 3–6-förlust mot Ontario-rivalen Ottawa Senators. Förlusten var Torontos femte på de sex senaste matcherna.

– Vi kämpade bra därute, men fick en tuff motstuds i boxplay och därefter tappade vi det. Vi stöter på motgångar tidigt och jag tror att det är bra för oss. Vi behöver växa och bygga, vi har många nya killar här, så vi får bygga upp gruppen kring detta, säger Nylander till NHL.com.

18 poäng på 13 matcher

William Nylander öppnade målskyttet drygt sex minuter in i matchen med sitt 1–0-mål i powerplay. Därefter fanns han med i förarbetet till Tyler Bertuzzis 2–2-mål i den andra perioden. Under sin poängsvit har Nylander samlat på sig 18 poäng (7+11).

För Toronto innebär förlusten att laget alltjämt ligger kvar på femteplatsen i Atlantic Division efter 13 spelade omgångar. Laget ligger i skrivande stund på den andra och sista Wild Card-platsen i den östra konferensen.

I Ottawa stack lagets tyske storstjärna Tim Stützle ut rejält med fyra poäng (1+3), medan veteranen Claude Giroux stod för två mål och en assist i matchen.

Toronto Maple Leafs – Ottawa Senators 3–6 (1–1, 1–2, 1–3)
Toronto: William Nylander (7), Tyler Bertuzzi (3), Nicholas Robertson (1).
Ottawa: Dominik Kubalik 2 (4), Claude Giroux 2 (5), Jakob Chychrun (5), Tim Stützle (3).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.