Washington avgjorde i förlängningen mot Columbus

Matchen mellan Columbus och Washington i NHL slutade oavgjort efter full tid. Först i förlängningen kunde Washington avgöra till 3-2 (1-0, 1-1, 0-1, 1-0). Matchhjälte blev Alex Ovechkin, som gjorde det avgörande målet med bara 53 sekunder kvar att spela i förlängningen.

Washington tog ledningen efter 18.23, genom Anthony Mantha framspelad av Alex Ovechkin och John Carlson. Efter 15.18 i andra perioden nätade Cole Sillinger, framspelad av Johnny Gaudreau och Zach Werenski och kvitterade för Columbus.

Washingtons Anthony Mantha gjorde 1-2 efter 17.24 på pass av Aliaksei Protas och John Carlson.

12.49 in i tredje perioden nätade Columbus Yegor Chinakhov och kvitterade för Columbus. I förlängningen tog det 4.07 innan Washington avgjorde till 2-3. Stor matchhjälte blev Alex Ovechkin.

Det här var Columbus elfte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Washingtons tionde uddamålsseger.

I tabellen innebär det här att Washington nu ligger på fjärde plats. Columbus är på åttonde och sista plats.

I nästa match möter Columbus Toronto hemma och Washington möter Tampa Bay hemma. Båda matcherna spelas söndag 24 december 01.00.