Victor Olofssons succédebut i Vegas Golden Knights

Svenskens succédebut – i målfesten

Vegas och Colorado bjöd på en sprakande målfest i natt.
Då passade Vegas svenske nyförvärv Victor Olofsson på att bli tvåmålsskytt i 8–4-segern.

Victor Olofsson blev tvåmålsskytt i sin Vegas-debut. Foto: Alamy & NHL.com

Vegas Golden Knights vann nattens NHL-premiär mot Colorado Avalanche efter en minst sagt sprakande tillställning i Las Vegas.

Trots Coloradostjärnan Mikko Rantanens uppvisning med tre mål i premiärmatchen var det Vegas som kunde dra det längsta strået och vinna med 8–4, i en match där Jack Eichel (0+4) och Ivan Barbajsov (2+2) stod för fyra poäng vardera – och där en svensk fick en flygande start på sin tid i sin nya klubb.

Två mål av Victor Olofsson

Victor Olofsson lämnade Buffalo Sabres i somras och skrev i stället på ett ettårskontrakt värt strax över en miljon dollar med Vegas Golden Knights. Den 29-årige Ö-vikssonen ödslade ingen tid med att presentera sig för sin nya hemmapublik, då han halvvägs genom den första perioden pricksköt in 1–1-målet från dålig vinkel endast 27 sekunder efter att Colorado tagit ledningen i matchen.

Olofsson var inte färdig där, heller. I slutskedet av den andra perioden sköt Olofsson vad som skulle visa sig bli det matchvinnande 5–3-målet, då han från en position i den högra tekningscirkeln i numerärt överläge överlistade Aleksandr Georgijev med ett handledsskott i plockhandskkrysset.

Alexander Holtz, som också gjorde sin debut i Vegas-tröjan, noterades inte för några poäng på de 14 minuter han spelade i 8–4-segern, medan William Karlsson inte kom till spel för Golden Knights på grund av skada.

Vegas Golden Knights – Colorado Avalanche 8–4 (3–1, 2–2, 3–1)