Vegas krossade Anaheim: “Pucken gick bara in”

Vegas satte gasen i botten i den tredje perioden – och gick på kross mot Anaheim. Efter fem mål i slutakten lyckades Golden Knights besegra Ducks med hela 7–2.
– Pucken gick bara in, säger forwarden William Carrier.

Inför den tredje perioden i nattens möte mellan Vegas och Anaheim hade hemmalaget Golden Knights en 2–1-ledning att spela på. I slutakten gick Vegas all in – och sköljde över Ducks totalt.

Efter fem mål på 16 skott i den sista perioden kunde Vegas till slut vinna mötet med Anaheim med hela 7–2.

– Pucken gick bara in i den tredje perioden. Vi kom in i det direkt och åkte med på energin i arenan. Vi ville se till att vi kom ut och spelade bra, säger forwarden William Carrier till NHL.com.

Alla forwards gjorde poäng – utom en

Carrier noterades för ett mål och en assist i matchen och faktum är att alla forwardsspelare utom en (Jonathan Marchessault) noterades för en poäng i matchen för Vegas.

– Vi hade varje kedja i målprotokollet, vilket är en tränares dröm. När alla producerar så trivs alla med sitt spel, säger Vegas tränare Bruce Cassidy.

I Anaheim noterades Isac Lundeström för ett mål och en assist och utökade därmed sin poängskörd till elva poäng (2+9) på 33 matcher den här säsongen. William Karlsson noterades, å sin sida, för två passningspoäng i matchen för Vegas.

Vegas Golden Knights – Anaheim Ducks 7–2 (1–0, 1–1, 5–1)
Vegas: Paul Cotter (10), Brett Howden (2), Shea Theodore (5), Phil Kessel (11), Jack Eichel (17), Michael Amadio (9), William Carrier (14).
Anaheim: Frank Vatrano (13), Isac Lundeström (2).

***

Felix Sandström kunde inte förhindra Seattle Kraken från att besegra Philadelhpia Flyers under söndagen. Den svenske burväktaren fick chansen mellan stolparna och stoppade 17 av 21 skott i matchen när Kraken vann matchen mot Flyers med 4–3.

Alexander Wennberg noterades för två assistpoäng i matchen för Kraken, medan Adam Larsson loggade mest istid av samtliga spelare med sina 26 minuter och 19 sekunder i matchen.

– Vi var inte bra nog. Det handlar inte om besvikelse eller frustration, jag tycker inte att vi spelade bra nog. Det bättre laget vann, säger Flyers tränare John Tortorella till NHL.com.

Philadelphia Flyers – Seattle Kraken 3–4 (1–2, 1–1, 1–1)
Phialdelphia: Owen Tippett (15), James van Riemsdyk (9), Patrick Brown (2).
Seattle: Jaden Schwartz 2 (12), Jordan Eberle (11), Eeli Tolvanen (11).

Se NHL-nattens mål i videospelaren ovan.