Väntad seger för Edmonton som förlänger vinstsviten

Allt talade för seger för Edmonton, och så blev det också när segermaskinen mötte Toronto på hemmaplan. Efter segersiffrorna 4-2 (0-1, 1-1, 3-0) har nu Edmonton elva raka segrar. Toronto har fyra förluster i rad i NHL.

Toronto startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 27 sekunder slog Auston Matthews till på pass av Mitchell Marner och Pontus Holmberg. Toronto utökade ledningen genom Morgan Rielly efter 10.52 i andra perioden.

Med 4.19 kvar att spela av perioden kunde Leon Draisaitl göra 1-2 för Edmonton. Edmonton gjorde dock tre raka mål i tredje perioden och gick från underläge 1-2 till ledning med 4-2. 3-2-målet kom med bara 03.05 kvar att spela. Och med 01.33 kvar kom också 4-2.

Det här betyder att Edmonton ligger kvar på fjärde plats i tabellen, och Toronto på tredje plats.

I nästa match, fredag 19 januari 03.00, har Edmonton Seattle hemma i Rogers Place, medan Toronto spelar borta mot Calgary.