Vancouver fortsätter vinna – 5-2 mot Ottawa

2-5 (1-2, 1-1, 0-2) blev resultatet när Ottawa och Vancouver möttes i Canadian Tire Centre på fredagen. I och med detta har Vancouver fem raka segrar i NHL.

Vancouver Canucks startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig en 0-2-ledning genom mål av Brock Boeser och Ilya Mikheyev innan Ottawa Senators svarade och gjorde 2-1 genom Drake Batherson. Efter 10.58 i andra perioden slog Artem Zub till, på pass av Parker Kelly och Matthew Highmore och kvitterade för Ottawa.

Vancouvers J.T. Miller gjorde 2-3 efter 18.08 framspelad av Phillip Di Giuseppe och Ian Cole.

I tredje perioden var Vancouver starkast och gick från 2-3 till 2-5 genom två snabba mål i mitten av perioden av Ilya Mikheyev och Elias Pettersson och avgjorde matchen.

Elias Pettersson gjorde ett mål för Vancouver och två assist.

Ottawa stannar därmed på åttonde och sista plats, och Vancouver på andra plats, i tabellen.

Nästa motstånd för Ottawa är Calgary. Vancouver tar sig an Toronto borta. Båda matcherna spelas söndag 12 november 01.00.