Två snabba mål gav Edmonton två poäng mot Columbus

Matchen mellan hemmalaget Edmonton och gästande Columbus var jämn ända till den tredje perioden. Där gjorde Edmonton två snabba mål – genom Evander Kane till 2-1 och drygt en minut senare Connor McDavid till 3-1 och vann matchen i NHL med 4-1 (1-1, 0-0, 3-0).

I och med detta har Edmonton Oilers hela 14 raka segrar i NHL.

Första perioden var jämn. Edmonton inledde bäst och tog ledningen genom Warren Foegele efter 7.38, men Columbus Blue Jackets kvitterade genom Dmitri Voronkov efter 15.25.

Andra perioden blev mållös. Edmonton spelade bra i tredje perioden och gick från 1-1 till 4-1 genom mål av Evander Kane, Connor McDavid och Dylan Holloway och avgjorde matchen.

Det här betyder att Edmonton är kvar på tredje plats, och Columbus stannar sist, på åttonde plats, i tabellen.

I nästa match möter Edmonton Chicago hemma och Columbus möter Calgary borta. Båda matcherna spelas fredag 26 januari 03.00.