Två poäng för Minnesota hemma mot Florida

Minnesota vann mötet i NHL på bortaplan mot Florida, med 6-4 (1-0, 3-2, 2-2).

Första perioden var jämn. Minnesota inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Kirill Kaprizov efter 2.49, men Florida kvitterade genom Aaron Ekblad i slutet av perioden. Minnesota hade övertaget i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.22 genom Ryan Hartman, och gick upp till 1-4 innan Florida svarade.

2-5 blev det till slut för Minnesota. Florida reducerade dock till både 3-5 och 4-5 genom Anton Lundell och Gustav Forsling efter 8.23 av matchen.

Minnesota kunde dock avgöra till 4-6 med tolv sekunder kvar av matchen genom Ryan Hartman.

Aaron Ekblad gjorde ett mål för Florida och tre målgivande passningar. Kirill Kaprizov gjorde två mål och en assist för Minnesota.

Florida har en vinst och fyra förluster och 14–20 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Minnesota har två vinster och tre förluster och 17–21 i målskillnad.

Resultatet innebär att Florida ligger kvar på andra plats och Minnesota på sjunde plats i tabellen.

Tisdag 23 januari 02.00 spelar Florida borta mot Nashville. Minnesota möter Carolina borta i PNC Arena söndag 21 januari 23.00.