Två mål för Blake Wheeler när NY Rangers besegrade Seattle

NY Rangers vann mötet med Seattle hemma med 5-2 (2-1, 2-0, 1-1) på onsdagen i NHL.

NY Rangers tog ledningen efter åtta minuters spel, genom Vincent Trocheck på pass av Artemi Panarin och Adam Fox.

Seattle kvitterade till 1-1 efter 10.44, när Jordan Eberle fick träff assisterad av Jared McCann och Oliver Bjorkstrand.

NY Rangers tog ledningen på nytt efter 11.09, genom Erik Gustafsson.

Efter 12.29 i andra perioden slog Blake Wheeler till, framspelad av Jonny Brodzinski och Braden Schneider och gjorde 3-1. 14.38 in i tredje perioden slog Jared McCann till på pass av Jordan Eberle och Justin Schultz och reducerade för Seattle. Men mer än så orkade Seattle inte med.

17.22 in i perioden nätade NY Rangers Blake Wheeler ännu en gång och ökade ledningen för NY Rangers.

NY Rangers har två segrar och tre förluster och 14–17 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Seattle har tre vinster och två förluster och 18–15 i målskillnad.

Seattles nya tabellposition är sjätte plats, medan NY Rangers leder serien.

I nästa match, fredag 19 januari, har NY Rangers Vegas borta i T-Mobile Arena 04.00, medan Seattle spelar borta mot Edmonton 03.00.