Två klara poäng för Columbus mot Buffalo

Det blev en klar seger för Columbus vann på bortaplan mot Buffalo i NHL. Columbus vann med klara 9-4 (3-1, 4-1, 2-2).

Columbus Blue Jackets var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 1-3.

Även i andra perioden var det Columbus som var starkast. Laget vann perioden med 1-4 och ställningen efter två perioder var 2-7.

Efter 2.57 i tredje perioden reducerade Buffalo Sabres på nytt genom Tage Thompson på pass av Rasmus Dahlin och Alex Tuch.

Buffalo reducerade igen efter 7.51 i tredje perioden genom Dylan Cozens framspelad av Zach Benson och Casey Mittelstadt.

8.30 in i tredje perioden nätade Columbus Cole Sillinger och ökade ledningen för Columbus.

Efter 10.59 nätade Kent Johnson på pass av Cole Sillinger och Emil Bemström och ökade ledningen för Columbus. Johnson fullbordade därmed lagets vändning. 4-9-målet blev matchens sista.

Johnny Gaudreau gjorde ett mål för Columbus och spelade dessutom fram till två mål och Kirill Marchenko gjorde tre mål för. Casey Mittelstadt hade tre assists för Buffalo.

Buffalo har två vinster och tre förluster och 15–20 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Columbus har tre vinster och två förluster och 25–22 i målskillnad.

Det här betyder att Buffalo är kvar på sjunde plats, och Columbus stannar sist, på åttonde plats, i tabellen.

På fredag 22 december 01.00 spelar Buffalo hemma mot Toronto, och Columbus hemma mot Washington.