TV: Hattrick för Elias Pettersson

Elias Pettersson är stekhet. Svensken sköt sitt första hattrick på nästan fem år när Vancouver vann med 5-2 mot Nashville, och är kvar i poängligatoppen.

2 januari 2019 var senaste gången som Elias Pettersson gjorde ett hattrick i NHL. Nu, nästan fem år senare, var det dags igen.

Under natten klev nämligen superstjärnan fram igen för sitt Vancouver och stänkte dit pucken tre gånger om i 5-2-segern. Det var också karriärens första hattrick hemma i Rogers Center.

Det första målet för svensken kom i den andra perioden vid ställningen 2-1 till Nashville. Efter att ha kvitterat matchen gav han också Canucks ledningen senare i samma period. J.T. Miller klev sedan i mellan med ett 4-2-mål i numerärt underläge innan Elias Pettersson fullbordade sitt hattrick med tre minuter kvar av matchen.

Svensken är nu uppe på 16 poäng på nio matcher och ligger med den på en andraplats i poängligan bakom Jack Hughes. Med det är han också den poängbästa svensken i säsongsinledningen.

För Nashville hade Filip Forsberg en assist till lagets 2-1-mål av Dante Fabbro.