TV: Här blir tränaren historisk

Jessica Campbell är NHL:s första kvinnliga tränaren någonsin. I 3-2-förlusten mot St. Louis Blues blev 32-åringen historisk.

Foto/Lindsey Wasson. Jessica Campbell i sin första NHL-match.

Efter två säsonger som assisterande tränare i AHL-laget Coachella Valley Firebirds tog Jessica Campbell inför säsongen klivit upp till NHL och Seattle Krakens bås.

Ett historiskt drag av klubben.

Där hon i natt blev den första kvinnliga tränaren i NHL:s historia. 32-åringen har tidigare spelat för Malmö Redhawks i Damettan, och var även skridskotränare för klubbens SHL-lag under en säsong.

Philip Broberg gjorde mål i debuten

Matchen slutade 3-2 till St. Louis, som vann efter 0-2 till 3-2. Där Philip Broberg, nyförvärvet från Edmonton gjorde 2-2-målet.

Det var i den andra perioden som målen föll när först Vince Dunn och Eeli Tolvanen gav Seattle ledningen. Inom loppet av två minuter gjorde sedan Blues tre mål för att vända på matchen. Där Jordan Kyrou gjorde båda målen utöver Brobergs fullträff.

I den tredje perioden blev det inget mer mål utan matchen slutade med en 3-2-förlust i Jessica Campbells historiska tränardebut.