TV: Erik Karlsson avgjorde för Pittsburgh

Erik Karlsson och Pittsburgh Penguins tog en tung seger i natt. Laget besegrade Toronto med 3-2, efter ett avgörande från den svenska stjärnbacken.
– Ett fall framåt för oss, säger Karlsson efter segern.

Auston Matthews firade 500 matcher i NHL och Toronto hoppades på en fest för sin stjärna. Så blev det dock inte.

De rutinerade rävarna i Pittsburgh klev fram och sänkte hoppet för Maple Leafs.

Tyler Bertuzzi gav Toronto ledningen i de första minutrarna av matchen, men Jake Guentzel svarade bara 28 sekunder senare och kvitterade.

Karlsson avgjorde

Men Toronto fortsatte att ösa på och Matthew Knies satte 2-1 bara ett par minuter senare. Det dröjde sedan in till mitten av den andra perioden innan Noel Acciari kvitterade för Pittsburgh.

De skulle sedan också ta ledningen i slutet av den andra perioden.

Kris Letang lade upp den, och Erik Karlsson bombade in ledningsmålet. Ett mål som sedan blev matchavgörande. Toronto tryckte nämligen på ordentligt i tredje men fick inget resultat av det.

– Vi höll oss till planen, fick några viktiga mål från olika killar. I tredje var vi inte rädda för att gå ut och spela istället för att vara rädda för att förlora. Det var ett fall framåt för oss, säger Karlsson till NHL.com.

Den svenske stjärnbacken är nu uppe på sex mål och 18 poäng på 20 matcher.