Tre poäng till Colorado efter avgörande i slutperioden mot St Louis

Colorado vann borta mot St Louis i NHL med 2-1 (1-1, 0-0, 1-0). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Colorado avgjorde.

Devon Toews stod för Colorados avgörande mål 17.08 in i tredje perioden.

När Colorado och St Louis senast gjorde upp var St Louis klart bättre och vann med hela 8-2. Nu kom alltså revanschen för Colorado.

Första perioden var jämn. Colorado inledde bäst och tog ledningen genom Ryan Johansen efter 15.11, men St Louis kvitterade genom Robert Thomas bara en minut senare.

Andra perioden blev mållös. 17.08 in i tredje perioden nätade Colorados Devon Toews på pass av Valeri Nichushkin och Ryan Johansen och avgjorde matchen för Colorado.

Båda lagen har nu tre vinster och två förluster på de senaste fem matcherna, St Louis med 15–15 och Colorado med 18–14 i målskillnad. Det här var St Louis andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Colorados femte uddamålsseger.

Det här betyder att St Louis är kvar på sjätte plats, och att Colorado fortfarande leder serien.

St Louis tar sig an Pittsburgh i nästa match borta söndag 31 december 01.00. Colorado möter San Jose hemma måndag 1 januari 02.00.