Torkan är över – 486 minuter senare: “Viktigt”

Sedan det nya kontraktet signerades tidigare i år har Elias Pettersson sågats ordentligt för sin form.
Inatt spräckte han till slut målnollan och tystade kritikerna i Vancouvers 4–3-vinst.
– Skönt att få ett, säger den svensken Canucks-stjärnan enligt NHL.com.

Elias Pettersson. Foto: Bildbyrån och Sportsnet.

Se höjdpunkterna i videospelaren ovan.

Grundserien 2023/24 slutade med 34 fullträffar för Elias Pettersson, men efter att han skrev på sitt åttaårskontrakt den tredje mars har det gått tungt.

– Just nu är han totalt vilse, och jag tror att allt handlar om självförtroende. När du ser en stjärnspelare i den här ligan som kommer in i zonen och bara flippar en backhand mot målet, utan att ens försöka föda ett spel. Det är udda, sade NHL-insidern Frank Seravalli efter EP40:s fyra första matcher.

Inatt slog den svenske stjärnan till för första gången 24/25.

– Skönt att få ett. Bra spelat av Conor att hitta mig, säger Pettersson själv till NHL.com.

Conor Garlands pass upp i slottet gjorde att nätet rasslade runt det högre krysset och ställningen blev 1–2 i matchen, till Pittsburgh Penguins. Kanske gav det hela energi till laget. Efter detta vände Vancouver Canucks på steken med tre mål inom en dryg minut och totalt fyra innan andra perioden tog slut. Matchen slutade sedan i en 4–3-seger efter mål från alla fyra kedjor.

– Det är viktigt för alla att bidra. Det är något vi behöver över en säsong. Djup är såklart väldigt viktigt för varje lag som vill gå långt, säger forwarden Kiefer Sherwood.

Bryter tunga sviten – efter 486 minuter

För Elias Pettersson var det inte heller bara det första målet för säsongen, utan det avslutade även en lång ovälkommen svit som han dragits med sedan det där nya kontraktet i mars.

Målet kom nämligen även med lika många spelare på banan. En spelform där Elias Pettersson inte gjort mål på 32 (!) raka matcher, slutspelet inkluderat. Sportsnet rapporterat att det handlar om totalt 486 minuter mellan målen när inget lag är utvisat.

“EP40” står nu på fyra poäng efter sina sju första matcher denna säsong.