Straffar avgjorde – Philadelphia vann mot Washington

Philadelphia spelade mot Washington hemma i en riktigt jämn match i NHL. Efter ordinarie matchtid var matchen oavgjord, lika så efter förlängningen, och först i straffläggningen kunde Philadelphia avgöra till 4-3 (0-0, 1-2, 2-1, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Bobby Brink för.

Segern var Philadelphias femte på de senaste sex matcherna.

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden. Andra perioden var jämn. Philadelphia inledde bäst och tog ledningen genom Bobby Brink efter 2.14, men Washington kvitterade genom Connor McMichael. Och Washington hann också ta ledningen, genom Tom Wilson. 5.25 in i tredje perioden slog Joel Farabee till på pass av Ryan Poehling och kvitterade för Philadelphia.

9.04 in i perioden nätade Washingtons Dylan Strome framspelad av Aliaksei Protas och Tom Wilson och gav laget ledningen för Washington.

Efter 17.01 slog Owen Tippett till och kvitterade för Philadelphia.

I straffläggningen var det Philadelphia som avgjorde till 4-3. Den avgörande straffen stod Bobby Brink för.

Det här var Philadelphias femte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Washingtons femte uddamålsförlust.

För tabellens utseende betyder det här att Philadelphia ligger på andra plats medan Washington har femteplatsen.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 17 december. Då möter Philadelphia Detroit i Wells Fargo Center 01.00. Washington tar sig an Nashville borta 02.00.