Straffar avgjorde när Washington vann mot Carolina

Carolina tog emot Washington hemma i en riktigt jämn match i NHL. Efter ordinarie matchtid var matchen oavgjord, lika så efter förlängningen, och först i straffläggningen kunde bortalaget avgöra till 2-1 (0-0, 1-1, 0-0, 0-0, 1-0). Evgeny Kuznetsov blev hjälte i straffläggningen.

Första perioden blev mållös. Efter 7.41 i andra perioden gjorde Carolina 1-0 genom Sebastian Aho.

Washington kvitterade till 1-1 genom Martin Fehervary efter 11.33 av perioden. I tredje perioden gjordes inga mål, och matchen gick därmed till förlängning I straffläggningen var det Washington som avgjorde till 1-2. Den avgörande straffen stod Evgeny Kuznetsov för.

Det här var Carolinas sjunde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Washingtons åttonde uddamålsseger.

Washington ligger på femte plats i tabellen efter matchen, medan Carolina är på fjärde plats.

Carolina tar sig an Vegas i nästa match hemma onsdag 20 december 01.00. Washington möter NY Islanders hemma torsdag 21 december 01.30.