Straffar avgjorde för Seattle i hemmasegern mot NY Islanders

Seattle mötte NY Islanders hemma i en match i NHL som båda lagen kunde ha vunnit. Efter ordinarie matchtid var det oavgjort, och inte heller i förlängningen kunde något lag avgöra. Först efter straffar kunde hemmalaget vinna med 4-3 (2-1, 0-1, 1-1, 0-0, 1-0). Kailer Yamamoto blev hjälte i straffläggningen.

Första perioden var jämn. NY Islanders inledde bäst och tog ledningen genom Anders Lee efter 3.49, men Seattle kvitterade genom Matty Beniers. Och Seattle hann också ta ledningen, genom Alexander Wennberg. Efter 14.26 i andra perioden nätade Casey Cizikas, framspelad av Mathew Barzal och Ryan Pulock och kvitterade för NY Islanders. NY Islanders gjorde 2-3 genom Noah Dobson efter 1.46 i tredje perioden.

Tidigt i perioden av matchen kunde Kailer Yamamoto kvittera till 3-3 för Seattle. I straffläggningen var det Seattle som avgjorde till 4-3. Den avgörande straffen stod Kailer Yamamoto för.

Det här var Seattles fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också NY Islanders femte uddamålsförlust.

Seattle stannar därmed på femte plats, och NY Islanders på sjunde plats, i tabellen.

Söndag 19 november spelar Seattle borta mot Vancouver 04.00 och NY Islanders mot Calgary borta 01.00 i Scotiabank Saddledome.