Stark vändning till seger för Toronto mot Detroit

Publiken fick se en tredje period där matchen vände i NHL mellan Detroit och Toronto i Ericsson Globe. Hemmalaget Detroit hade ledningen i början av tredje perioden, med 2-0, men Toronto vände matchen och vann till slut med 3-2.

John Tavares blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål 14.31 in i tredje perioden.

Segern var Torontos fjärde på de senaste fem matcherna.

Den första perioden slutade 0–0. I andra perioden var Detroit starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål i mitten av perioden av Daniel Sprong och Lucas Raymond. Toronto gjorde dock tre raka mål i tredje perioden och gick från underläge 2-0 till ledning med 2-3. Torontos mål gjordes av William Nylander, John Tavares och Tyler Bertuzzi. Tavares 2-3-mål kom med 05.29 kvar av matchen.

William Nylander och John Tavares gjorde ett mål och två assist var för Toronto.

Det här var Detroits femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Torontos femte uddamålsseger.

För hemmalaget betyder resultatet fjärde plats i tabellen. Toronto är på tredje plats.

Detroit tar sig an New Jersey i nästa match hemma torsdag 23 november 01.00. Toronto möter Minnesota borta söndag 19 november 14.00.