St Louis avgjorde i förlängningen mot Dallas

St Louis väg till seger mot Dallas hemma i NHL blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde hemmalaget avgöra till 4-3 (1-2, 2-0, 0-1, 1-0) och ta bonuspoängen. Matchhjälte blev Colton Parayko, som gjorde det avgörande målet 37 sekunder in i förlängningen.

Dallas startade matchen starkast. Laget ryckte åt sig ledningen med 0-2, genom mål av Mason Marchment och Ty Dellandrea innan St Louis svarade och gjorde 2-1 genom Brandon Saad. Efter 1.36 i andra perioden slog Jordan Kyrou till, framspelad av Torey Krug och Robert Thomas och kvitterade för St Louis.

Kevin Hayes gjorde dessutom 3-2 efter 16.46 på pass av Alexey Toropchenko och Torey Krug.

13.09 in i tredje perioden slog Evgenii Dadonov till framspelad av Miro Heiskanen och Thomas Harley och kvitterade för Dallas.

Men St Louis avgjorde matchen med -1.23 kvar att spela genom Colton Parayko assisterad av Jordan Kyrou och Robert Thomas.

Jordan Kyrou gjorde ett mål för St Louis och spelade dessutom fram till två mål.

Det här var St Louis femte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Dallas sjätte uddamålsförlust.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, St Louis på sjätte plats och Dallas på andra plats.

St Louis tar sig an Tampa Bay i nästa match borta onsdag 20 december 01.00. Dallas möter Seattle hemma tisdag 19 december 02.00.