Seger på straffar för Pittsburgh hemma mot Carolina

Pittsburgh vann till slut en jämn match mot Carolina i NHL. Avgörandet kom först i straffläggningen där Pittsburgh var starkare och vann med 2-1 (1-0, 0-1, 0-0, 0-0, 1-0). Sidney Crosby blev hjälte i straffläggningen.

Segern var Pittsburghs fjärde på de senaste fem matcherna.

Första perioden blev mållös, och det var först 14.56 in i andra perioden som Carolina tog ledningen genom Teuvo Teräväinen assisterad av Jack Drury och Jaccob Slavin.

I tredje perioden gjordes inga mål, och matchen gick därmed till förlängning Pittsburgh kvitterade till 1-1 efter 5.00.

Fjärde perioden blev mållös.

Det här var Pittsburghs femte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Carolinas åttonde uddamålsförlust.

Carolinas nya tabellposition är femte plats, medan Pittsburgh är på sjunde plats.

I nästa match, söndag 24 december, har Pittsburgh Ottawa borta i Canadian Tire Centre 01.00, medan Carolina spelar hemma mot NY Islanders 01.30.